Reducerea TVA la pâine va fi discutată la următoarea întâlnire cu reprezentanţii FMI

21

 

painerecolta

Premierul Victor Ponta a declarat că reducerea TVA în panificaţie necesită provizioane 120 de milioane de lei pentru semestrul al doilea.

Pentru pâine, strict contabil, de la 24% la 9%, sunt 220-250 milioane de lei pe care să-i provizionăm din altă parte, pe an. E vorba de 120 de milioane de lei pe care îi provizionăm pe semestrul doi, ca şi când i-am pierde”, a spus Ponta.Premierul Victor Ponta a declarat că reducerea TVA în panificaţie necesita provizioane 120 de milioane de lei pentru semestrul al doilea, potrivit recolta.eu

„Ideea e următoarea: nu avem acordul FMI. Avem o propunere pe care am discutat-o cu cei de la FMI. Lucrurile stau în felul următor: ideea noastră de a reduce TVA la 9% pentru o serie de alimente este un obiectiv politic şi economic pe care îl asumăm şi la care nu am renunţat. Cei de la FMI au spus: O să aveţi o mare scădere a încasărilor din TVA. Contabil vorbind, au calculat şi au zis O să aveţi o pierdere. Împreună cu domnul Daniel Constantin şi cu cei doi miniştri, domnul Chiţoiu şi domnul Voinea, ne-am hotărât să propunem şi vom discuta la următoarea întâlnire cu cei de la FMI. Deci, nu avem încă acordul lor”, a spus Ponta.Premierul a recunoscut că încă nu există acordul FMI pentru această decizie care va fi discutată la următoarea întâlnire cu reprezentanţii Fondului.

„Dacă se va dovedi că, de fapt, nici cu 9% nu vor oamenii din domeniu să emită facturi şi să combatem evaziunea, va fi o mare dezamăgire şi pentru mine şi pentru Daniel Constantin şi pentru toţi cei care credem în proiectul ăsta”, a mai declarat Victor Ponta.

Sursa: http://www.recolta.eu/reducerea-tva-la-paine-va-fi-discutata-la-urmatoarea-intalnire-cu-reprezentantii-fmi/

 

Citește și

Cmentariile sunt închise