Mai mulţi bani pentru crescătorii de oi din zonele defavorizate

29

oiddMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, aflat astăzi la Cluj, a declarat că anul acesta crescătorii de oi din zonele defavorizate vor primi un ajutor financiar suplimentar de 4,5 euro pentru fiecare animal, potrivit recolta.eu.

Daniel Constantin a declarat că este vorba despre „un ajutor important”, care vine într-o perioadă destul de grea pentru crescătorii de ovine, în condiţiile creşterii preţului la furaje.

„O veste bună pe care vreau să o dau în contextul celor întâmplate cu laptele este pentru crescătorii de ovine. Vineri vom trimite la Bruxelles o fişă prin care solicităm şi este permis prin regulamentul european, printr-o exceptare de la acest regulament, o suplimentare a sprijinului pe cap de animal de ovine în zonele defavorizate. Din calculele pe care le avem, avem în aceste zone în jur de 1,5 milioane de capete de ovine, care vor primi suplimentar, faţă de cei 10 euro care erau agreaţi prin ajutorul de stat, încă 4,5 euro. Este un ajutor important, o creştere de aproape 50 la sută, care vine într-o perioadă destul de grea”, a spus Constantin, potrivit Mediafax.

Ajutorul va fi acordat începând din 2013.

Sursa: http://www.recolta.eu/mai-multi-bani-pentru-crescatorii-de-oi-din-zonele-defavorizate/

Citește și

Cmentariile sunt închise