Irimescu: Nu știu dacă vom avea ajutor de instalare de 70.000 de euro pentru tinerii fermieri

24

achim-irimescu

Achim Irimescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii (MADR), a afirmat în cadrul Romanian Agribusiness Conference, că va exista o primă de instalare pentru tinerii fermieri, însă că acesta ar putea să nu fie 70.000 de euro, ci de 50.000 de euro. Oficialului MADR s-a scuzat astfel pentru afirmația făcută la începutul lunii, la Suceava, spunând că „este greu ca anumite lucruri să fie bătute în cuie” și că „toate sunt relative pe lumea aceasta”. 

„Vom avea și un ajutor de instalare (pentru tinerii fermieri – n.r.). Nu știu dacă va fi de 70.000 de euro, pentru că eu am spus că o să fie de 70.000 de euro dar, după aceea, când am văzut cât de multe solicitări sunt, am zis și am discutat cu ministrul (Agriculturii, Daniel Constantin – n.r.), de la 40.000 de euro poate ne ducem la 50.000 de euro, ca să avem mai mulți beneficiari”, a mărturisit Achim Irimescu. „Toate-s relative pe lumea asta, așa că-i greu să batem în cuie niște lucruri”.
La începutul lunii iunie, Achim Irimescu declara la Suceava că a propus Comisiei Europene (CE) ca, pentru a stimula tinerii să lucreze în agricultură, să li se acorde subvenţii mai mari la hectar şi prime de de instalare de 70.000 de euro, în condiţiile în care în România există o situaţie aparte în care peste 55% din lucrătorii din agricultură au peste 55 de ani şi doar sub 6% au sub 35 de ani. (Sursa: recolta.eu)
Citește și

Cmentariile sunt închise