Harghitenii au pus bazele primei culturi de muștar

mustarffs

Prima cultură de muştar din judeţul Harghita a fost înfiinţată, în acest an, anunță recolta.eu. Cel care a avut iniţiativa este directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Harghita, Torok Jeno. Acesta a decis să cultive şase hectare cu muştar, pentru a vedea dacă această cultură rezistă condiţiilor din judeţ. 

Torok Jeno a susținut că au fost mai mulţi producători interesaţi dar, ulterior, a rămas singur şi a decis să facă această încercare, având în spate şi experienţa cultivării muştarului ca îngrăşământ verde.
 „Eu am lucrat în cercetare şi trebuie să am curaj. În plus, am folosit muştarul ca îngrăşământ verde şi în această primăvară mi-a venit ideea cultivării muştarului ca şi cultură de consum. Iniţial, discuţia a fost cu mai mulţi producători, dar ulterior am rămas singur”, a declarat pentru presa locală, Torok Jeno.
Directorul DADR Harghita spune că s-a temut că și-ar putea pierde recolta când a văzut că răsărirea era neuniformă dar mai ales atunci când s-a confruntat cu un atac al dăunătorilor. Cu toate acestea, vremea bună din ultima perioadă, cu precipitaţii abundente a favorizat dezvoltarea plantelor de muştar. (Sursa: recolta.eu)
Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult