Grad de contractare de 101% în cadrul POR 2007-2013

PORdragneaViceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat luni 32 de contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, pentru proiecte în valoare totală de 400 milioane de lei, potrivit recolta.eu.

„Vă doresc succes şi vreau să vă asigur că aveţi la noi permanent sprijin pentru implementarea proiectelor pentru care am semnat astăzi contractele de finanţare. Aici, la minister, am accelerat termenele, am organizat activitatea astfel încât să nu întârziem nicio procedura, niciun document. Suntem interesaţi să facem tot ce ţine de noi pentru că fondurile absorbite să fie cât mai aproape de plafonul alocat pentru Programul Operaţional Regional.”, a declarat Liviu Dragnea, adresându-se beneficiarilor finanţărilor.

Este vorba de proiecte cu impact economic şi social ridicat, extrem de importante pentru localităţile în care se implementează, de la dotări pentru echipajele de intervenţii în situaţii de urgenţă, la centre pentru sprijinirea afacerilor, reabilitări de şcoli şi drumuri, amenajări şi sisteme de management informatizat pentru transportul în comun, la investiţii în centre sociale şi medicale şi în infrastructura turistică şi culturală.

Noile contracte semnate contribuie la evoluţia pozitivă a programului, în prezent gradul de contractare fiind de 101%.

Programul Operaţional Regional 2007-2013 este gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management.

Pentru perioada 2007-2013, POR dispune de un buget de circa 4,3 milioane de euro, din care circa 3,5 milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile alocate României din Fondul European de Dezvoltare Regională. (Potrivit recolta.eu)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult