Din această toamnă sistemul de irigații de la Corabia va deservi 9.000 de hectare

25

651x322_din-aceasta-toamna-sistemul-de-irigatii-de-la-corabia-va-deservi-9-000-de-hectare-8812Fermierii din zona orașului Corabia vor putea să beneficieze de sistemul de irigații care va fi repus în funcțiune, din această toamnă. Potrivit autorităților, aproximativ 9.000 de hectare, aparținând atât marilor ferme din zonă cât și micilor agricultori vor fi irigate cu apă direct din Dunăre. La repornirea sistemului de irigații din această zonă au contribuit Primăria Municipiului Corabia și Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare. 

Luni, 26 august, s-au desfășurat primele probe pentru repornirea sistemului de irigaţii au avut loc la Staţia de Pompare Aducţiune Celeiu, un loc care pompează apă direct din Dunăre în sistemul de irigaţii. După 20 de ani de nefolosire, staţia a funcţionat normal între orele 12.00 – 13.00. Cei care au participat la moment au precizat că agregatul în cauză are o putere de 3.150 kw, debitul acestuia fiind de 5-8 mc/secundă.
“Principala problemă la acest moment o reprezintă colmatarea acestei staţii şi aceasta din cauza debitului scăzut al Dunării, cumulate cu lipsa precipitaţiilor. De aceea, în viitorul apropiat se intenţionează o decolmatare a pragului de intrare în bazin a Dunării pentru a se putea face o aspiraţie normală a apei şi a păstra un flux continuu în sistemul de irigaţii”, a declarat Dan Oltean, purtător de cuvânt al Primăriei oraşului Corabia, citat de ediția locală a ziarului Adevărul.
Până acum și-au arătat deja interesul pentru a beneficia de serviciile sistemului de irigații de la Corabia aproximativ 11-12 mari ferme agricole, Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din zona Corabia – O.U.A.I., A.U.A.I. Celco Olt, A.U.A.I. Vădăstriţa, Unirea, dar şi alte societăţi agricole.
Sursa: recolta.eu
Citește și

Cmentariile sunt închise