Daniel Constantin: „Statul trebuie să facă mult mai mult pentru a stimula asocierea”

pamantconstantin

Statul român trebuie să facă mai mult pentru a stimula asocierea fermierilor, spune ministrul agriculturii, Daniel Constantin, potrivit recolta.eu. Acesta a fost prezent, astăzi, la Topoloveni, la conferinţa de lansare a proiectului „PNDR vine în satul tău” în judeţul Argeş.

“Mă bucur că lucrurile au început să se mişte. La APIA, în 2008, când s-a făcut prima solicitare de plată pe suprafaţă, aveam în jur de 1,2 milioane de beneficiari care cereau la plată undeva în jur de 8,5 milioane de hectare. Astăzi, după cinci ani, avem un număr mai mic de beneficiari, 1,08 milioane, cu o suprafaţă mult mai mare, 9,8 milioane de hectare (…) Chiar dacă a început procesul statul trebuie să facă mult mai mult pentru a stimula asocierea. Încă avem sute de mii de beneficiari care au între 1 şi 5 hectare”, a declarat ministrul.

Subiectul asocierii şi comasării terenurilor agricole a fost dezbătut şi vineri, la sediul MADR, în cadrul unui grup de lucru constituit din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu şi ai fermierilor. (Sursa: recolta.eu)