Agricultura a avut în luna mai, cele mai multe PF-uri înregistrate la Registrul Comerțului

34

pfagroÎn luna mai dintr-un total de 9.940 de societăți comerciale și persoane fizice înregistrate la Registrul Comerțului, 1.617 aveau ca domeniu de activitate agricultura, potrivit recolta.eu. În aceste condiții, ponderea agriculturii în totalul numărului de firme înființate a fost de 16,27%.

Dintre acestea (n.r. -1.617), 1.530 era PF-uri, ceea ce duce agricultura pe primul loc la înregistrările de acest tip din luna mai, numărul total de persoane fizice înregistrate în toate sectoarele economice fiind de 5.141.

Numărul de societăți și persoane fizice înregistrate la ONRC în mai este mai mare ca în perioada similară a anului trecut (n.n. – 658 în mai 2012)și în ușoară scădere față de luna precedentă. Datele statistice arată că în aprilie s-au înregistrat la ONRC, 2.297 de PF-uri și societăți comerciale având ca domeniu de activitate „Agricultura, vânătoarea și servicii anexe”.

Referitor la situația din primul trimestru, datele statistice arată că numărul PF-urilor din aprilie fost mai mare decât cel înregistrat în primele trei luni când 1.237 de persoane și-au înregistrat activitatea în mod oficial. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise