Agricultorii maramureșeni au fost învățați cum să beneficieze de despăgubiri de pe urma culturilor calamitate

36

inundatiill

Mai mulți agricultori maramureșeni au avut de pierdut din cauza ploilor torențiale din ultima perioadă, iar în unele cazuri nu s-au putut acorda despăgubiri din cauză că nu au fost respectate toate prevederile legale. În acest context, oficialii Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Maramureș (DADR) le-a transmis fermierilor că, pentru a primi sprijin financiar trebuie să comunice situația în maximum 24 de ore de la producerea calamităților.
“Până în prezent s-au primit acele sesizări din partea celor afectați și calamitați în județul nostru, să vedem în continuare ce măsuri se vor lua în această privință. Au fost câteva suprafețe de teren inundate, ceva păşuni inundate la nivelul unor localități din județ. În zona Copalnic Mănăstur, Cicârlău, unde au fost probleme deosebite”, a declarat pentru presa locală, directorul DADR Maramures, Virgil Țânțaș.

Oficialul Direcției pentru Agricultură a mai arătat că agricultorii care au înregistrat calamități pot solicita despăgubiri, cu condiția să respecte termenul legal în care trebuie să comunice problemele semnalate.

“Cel păgubit trebuie să se adreseze în primul rând în maxim 24 de ore comisiilor locale care există la nivelul primăriei din localitatea din care face parte. În urma acestei sesizări, comisia trebuie să se deplaseze în maximum 48 de ore de la producerea acelei calamități, să constate problemele la nivelul gospodăriei. Trebuie să respecte aceste termene, deoarece, după aceste termene, nu se mai încadrează în legislație și constatările ulterioare nu sunt luate în considerare”, a precizat Virgil Țânțaș.

Reprezentanții DADR au mai arătat că în prezent intenția Ministerului Agriculturii e de a promova un act legislativ care vizează constituirea de fonduri mutuale în agricultură. Practic, fermierii ar urma să cotizeze la acest fond, iar producătorii cu terenuri calamitate ar putea fi despăgubiți.(Sursa: recolta.eu
)

Citește și

Cmentariile sunt închise