2.200 de fermieri din Sălaj vor fi verificați prin teledetecție

80

C651x322_2-200-de-fermieri-din-salaj-vor-fi-verificati-prin-teledetectie-8696entrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Sălaj a anunțat recent că, în acest an, au fost selectați aleatoriu 2.200 de fermieri care a solicitat subvenții pe suprafață pentru a fi vizitați de inspectorii APIA. Agenția a înregistrat în campania 2013 25.000 de cereri de sprijin financiar pentru suprafața agricolă lucrată, potrivit recolta.eu.

Vaida Bela, directorul adjunct al APIA Sălaj, a explicat jurnaliștilor de la Gazeta de Nord-Vest că cei 2.200 de agricultori selectați în vederea controalelor prin teledetecție sunt în marea lor majoritate din zonele Cehu Silvaniei, Şimleu Silvaniei şi Zimbor.
”Am transmis datele în format electronic către firma Gauss şi aşteptăm ca pe finalul lunii august să primim un raport preliminar. Până în 15 septembrie vom organiza întâlniri cu o parte dintre fermieri, pentru a clarifica situaţiile unde există nedumeriri. Abia apoi vom avea un raport final. Cel mai probabil, plăţile în avans vor demara după 15 octombrie”, a precizat reprezentantul APIA.
În plus, 228 de fermieri sălăjeni trebuie să primească vizita inspectorilor pentru controlul clasic, care vizează verificarea tipului culturii pe o anumită parcelă, stabilirea limitelor culturii, dacă parcela este utilizată în scopuri agricole, dacă se respectă menţinerea condiţiilor de agro-mediu.
Citește și

Cmentariile sunt închise