Viscri, stația terminus a unei călătorii boierești în caleașca lui Franz Joseph

88

trasura_bunaChristian Rummel, un sas din satul sibian Richiș, organizează călătorii prin satele săsești într-o caleașcă din secolul al XIX-lea, din același model cu cea folosită de Regele Carol I sau Franz Joseph. Cei interesați de aceste locuri de poveste au ocazia inedită de a experimenta o călătorie de câteva zile, ca în filmele de epocă.
Caleașca va străbate ținuturile de poveste cu sate săsești și vechile biserici fortificate– Alma Vii, Nemșa, Richiș, Biertan, apoi spre Mălâncrav, până la Viscri. Pentru a intra în atmosfera vremurilor bune, puteți să purtați rochii de epocă și costume de cavaleri – câteva jobene, mantale și pălării poate pune Christian la dispoziție – și sunteți rugați să vă lăsați telefoanele mobile acasă. Doar pășiți într-o poveste. Caleașca va face popas la cele mai frumoase case de oaspeți din zonă, unde gazdele vă așteaptă cu un ospăț boieresc, servindu-vă vin vechi, țuică aspră și cele mai gustoase specialități locale.
Biserici fortificate, bătrânele sate săsești, mese îmbelșugate, poieni înflorite și arbori seculari vor fi decorul călătoriei în timp, în care vă veți simțiți ca niște boieri de seamă. O astfel de călătorie era și atunci, și poate fi și acum, o adevărată aventură. Dacă drumul e blocat, toată lumea trebuie să pună osul ca să meargă mai departe. (Sursa: bizbrasov.ro)

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult