VIRUSUL WEST NILE INGRIJOREAZA TULCENII SI VIZITATORII DELTEI DUNARII. IN TARA 13 MORTI ANUL ACESTA

În fiecare an, în această perioadă de vara, se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de infecție cu virus West Nile, care din păcate, în unele cazuri se soldează cu deces, mai ales la pacienții cu co-morbiditati. نادي تشيلسي الانجليزي

Potrivit specialiştilor, 80 de persoane din 100 care au West Nile, nu prezintă simptome ale bolii. Acestea pot debuta în primele 15 zile din momentul în care au fost înţepate de ţânţar.

Totuşi, în cazul în care apar, simptomele pot include febră, cefalee, senzaţie de oboseală, lipsa poftei de mâncare, dureri în tot corpul, erupţie cutanată, de obicei pe piept, şi umflarea ganglionilor limfatici.

Direcţia de Sănătate Publică Tulcea recomandă autorităţilor administraţiei publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecției cu virus West Nile.

Specialiștii menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de ţânţar.

Recomandări pentru populaţie pentru prevenirea infestării cu West Nile

1. Utilizaţi un spray care vă poate proteja de insecte atunci când vă aflaţi în aer liber, la sfârşitul primăverii, vara, şi începutul toamnei.

2. Purtaţi cămăşi şi pantaloni cu mânecă lungă, dacă ştiţi că veţi fi în zone cu ţânţari.

3. Nu lăsaţi recipientele de apă deschise.

4. Dacă vă aflaţi într-o zonă unde ţânţarii îşi fac simţită prezenţa, staţi în casă în zori şi seara, când insectele sunt active. تحميل لعبة البوكر اون لاين

Nu există nici un vaccin pentru a preveni virusul West Nile la oameni.

Alte măsuri indicate pentru protecţie:

– evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;

– utilizarea substanţelor repelente de ţânţari;

– montarea de plase la ferestrele locuințelor pentru a împiedica pătrunderea țânțarilor;

– limitarea deplasărilor zonelor cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.)

– asigurarea măsurilor de desecare a bălților cu apă din jurul gospodăriilor;

– îndepărtarea recipientelor/obiectelor care favorizează acumularea apei și a gunoiului menajer.

La această dată, în judeţul Tulcea se monitorizează şi se supraveghează date despre infecţia cu virus West Nile fiind înregistrat un singur caz de boala confirmat cu virus West Nile la un bărbat de 53 de ani din municipiul Tulcea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole