URME CHIMICE SI DE FRUCTE IN BORCANELE CU GEM SI DULCEATA

48

Asociația Pro Consumatori  organizaţie de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a analizat conţinutul a 44 tipuri de gem, dulceaţă şi magiun comercializate în marile structuri comerciale. Acest studiu face parte din Campania Națională de Informare și Educare: „Să învățăm să înțelegem eticheta!”.

Prin această campanie, experții APC își propun să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor astfel încât să facă achiziții în cunoștință de cauză.

Experții APC au analizat conţinutul a 18 tipuri de gem, 16 tipuri de dulceaţă şi 10 tipuri de magiun. Ei au descoperit următoarele lucruri alarmante:
Dulceaţă de zmeură cu carmin şi aromă de dude!
Gem de caise cu trei îndulcitori artificiali şi un conservant!
Unul din două borcane de dulceaţă conţine acid citric!
8 din 10 borcane de gem conţin acid citric!
Gem de caise cu 7 substanţe chimice!
Gem de fructe de pădure cu efect laxativ!
Cantitatea de fructe folosită pentru a obţine 100 grame dulceaţă variază între 35 grame şi 70 grame! La gem variază între 40 grame şi 85 grame!
La unul din două borcane de dulceaţă s-au folosit până la 50 grame fructe pentru a obţine 100 grame dulceaţă!
Cantitatea de zahăr adăugat din 100 grame dulceaţă variază între 0 grame şi 82,93 grame! Iar la gem variază între 24 grame şi 64,8 grame!
În cele 44 de produse analizate s-au identificat 10 aditivi alimentari.

Asa arata analizele de laborator. In conlcuzie – mergeti la piata, cumparati fructe romanesti si incepeti productia proprie de gem si dulceata.

Detalii asupra analizelor si un top al producatorilor gasiti pe pagina APC.

Citește și

Cmentariile sunt închise