Un aminoacid extrem de usor de obtinut imbunatateste calitatea carnii de porc

Potrivit unei noi lucrări (Efectele L-argininei dietetice asupra performanței creșterii, digestibilității nutrienților, emisiilor de gaze și calității cărnii la porcii de finisare), de la Universitatea Dankook, publicată în Animal Food Science and Technology, cercetătorii au arătat că suplimentarea porcilor cu L-arginină poate îmbunătăți calitatea cărnii.

Studiul a fost desfășurat pe parcursul a 10 săptămâni și au fost utilizați 120 de porci (Landrace, Yorkshire, Duroc), cu o greutate inițială medie (BW) de 53,80 ± 1,86 kg. Aceștia au primit trei tratamente dietetice în funcție de sexul lor, precum:

  • CON (dietă bazală);
  • LA0,5 (CON + 0,5 g / kg L-arginină);
  • LA1.0 (CON + 1,0 g / kg L-arginină).

Oamenii de știință au arătat ca L-arginina nu a afectat digestibilitatea nutrienților sau emisiile de gaze, însă, cu toate acestea, suplimentarea dietetică cu L-arginină a crescut masa musculară, iar colectiv, rezultatele studiului curent indică faptul că aceasta îmbunătățește calitatea cărnii.

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.