TROVANȚII, MINUNILE DE LA BUZĂU

Reportaj realizat de catre Marilena Dinu, corespondentul Agro TV in judetul Buzau.

Sunt o comoară a naturii despre care puținii turiști care ajung în zonă spun că le dă o energie aparte. Trovanții de la Ulmet, sau ”babele de la Ulmet” cum mai sunt numite pietrele misterioase cu forme ciudate din județul Buzău,  reprezintă un obiectiv turistic ce merită vizitat măcar o dată, însă din păcate, puțini știu de existența lor. Obiectivul nu este suficient promovat, iar accesul până la pietrele misterioase se face destul de greu.

La doar 44 kilometri de municipiul Buzău, în comuna Bozioru, se află satul Ulmeni. Puțini turiști ajung acolo. Și mai puțini știu că satul ascunde o minune a naturii: trovanții. Sunt pietre cu forme din cele mai ciudate de  la farfurii zburătoare, carapace de ţestoase ori sferice care cântăresc de la câteva grame la câteva tone şi ajung să măsoare doi metri înălţime.

Cea mai înaltă dintre babele de la Ulmet are doi metri. Ciudat este că formaţiunea stâncoasă se află pe un platou de nisip, izolat, iar unele dintre stânci sunt perfect ovale, în timp ce altele au forma unor farfurii zburătoare

Citește și

Comentariile sunt închise