Sibiu: Peste 120 de brazi de Crăciun, ridicaţi de poliţişti

24

1124362_12666856

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au confiscat 129 de pomi de Crăciun şi 210 kg. de cetină, în urma unor controale efectuate în judeţul Sibiu, pentru combaterea tăierilor şi comercializării ilegale de pomi ornamentali de Crăciun. Pe numele a trei bărbaţi au fost întocmite dosare penale pentru delicte silvice.

Poliţiştii Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Orlat – I.P.J. Sibiu au identificat în trafic, pe raza localităţii Gura Râului, un conducător auto, de 32 de ani, care transporta pomi de Crăciun. În urma controlului, au fost găsiţi 84 de pomi de iarnă, transportaţi fără documente justificative de provenienţă.

În cauză, s-a dispus ridicarea pomilor, în vederea confiscării, şi predarea acestora Ocolului Silvic Gura Râului.
Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Porumbacu de Jos au identificat doi bărbaţi, în vârstă de 27 de ani, respectiv 38 de ani, care au tăiat, fără drept, din pădurea administrată de Ocolul Silvic Avrig, din zona Sărata – Porumbacu de Sus, 45 de brazi ornamentali de Crăciun şi 210 de kilograme de cetină de brad.

Poliţiştii au dispus ridicarea pomilor şi a cetinii de brad, în vederea confiscării şi predarea acestora Ocolului Silvic Avrig.

Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi potrivit Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. (Sursa: amosnews.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult