Sibiu: Introducerea certificatului de producător nu va conduce la scumpirea mărfurilor din pieţe

35

piataddsProducătorii agricoli care nu vor deţine un atestat de producător începând din data de 1 mai vor fi amendaţi. Valoarea unei amenzi poate ajunge şi până la 22.500 de lei. Cu toate că oamenii îşi doresc să intre în vigoare această lege, ei spun că sunt sceptici cu privire la efectele sale. 

„Am atestat de producător. Dar cu toate acestea, în piaţă vinde toată lumea, nu numai producătorii. De la o hârtie şi până la punerea în aplicare a legii e cale lungă”, spune un producător.

„Eu am certificatul de producător. Eu ştiu, trebuie să îl plătim. Dar când mergem odată la 3 luni la viză, iar trebuie să plătim. De la noi se trage totul. Şi atunci ce să facem cu pământul? Să îl lăsăm nelucrat?”, zice un altul.

Producătorii agricoli cred că această schimbare nu va modifica cu nimic preţurile produselor pe care le scot la vânzare.

„La noi cred că tot aşa o să rămână preţurile ca în fiecare an. Preţurile nu se schimbă, tot la 2 lei, 3 lei, 5 lei rămân, în funcţie de ce vindem”, zic ei.

Legea mai prevede şi organizarea unor spaţii distincte pentru producători în pieţe. Procentul de alocare a spaţiilor de vânzare este de minim 40% din totalul spaţiilor existenţe în piaţă. (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult