ȘASE RĂNIȚI ÎNTR-UN ACCIDENT DE CĂRUȚĂ

Şase persoane, cinci adulţi şi un copil, au fost transportate duminică seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc în urma unui accident în care au fost implicate o autoutilitară şi o căruţă, potrivit AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că din primele cercetări s-a stabilit că un bărbat de 38 ani, din Miercurea Ciuc, care conducea o autoutilitară pe DE 578 pe direcţia Gheorgheni-Miercurea Ciuc, pe raza comunei Sândominic a acroşat o căruţă cu un cal, care transporta crengi de brad.

Şoferul a pierdut controlul volanului, a încercat să redreseze autovehiculul, dar nu a reuşit şi, după aproximativ 60 metri, a ieşit în afara carosabilului, unde a lovit un utilaj agricol, staţionat şi a fost aruncat înapoi pe şosea, unde s-a răsturnat.

Din accident a rezultat rănirea a şase persoane, toate aflate în autovehicul, care au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

La faţa locului s-a intervenit cu patru ambulanţe, un echipaj SMURD, o maşină de descarcerare, dar şi echipaje de poliţie şi voluntari de la Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă din Sândominic.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Harghita au declarat că cel mai grav rănit este un bărbat de 34 de ani, care are un traumatism cranio-cerebral acut închis. Ceilalţi adulţi au diverse traumatisme şi leziuni, iar copilul de 7 ani a suferit mai multe escoriaţii, toţi urmând să fie supuşi unor investigaţii amănunţite.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita a precizat că se desfăşoară activităţi specifice în vederea stabilirii tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

“Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a spus Gheorghe Filip.

Citește și

Cmentariile sunt închise