Românii ocupă penultimul loc din UE la consumul de lapte de vacă ambalat

114

containerlapte

Conform studiului Euromonitor 2012, românii ocupă penultimul loc din Uniunea Europeană la consumul de lapte de vacă ambalat, cu numai 32 de ml de lapte pe zi de persoană, deși specialiștii recomandă cel puțin o cană de lapte pe zi.

În acest clasament, România este urmată doar de Bulgaria, cu un consum de aproximativ 23 de ml de lapte ambalat/zi de persoană. Primele țări sunt Irlanda (396ml/zi/persoană), Finlanda (341ml/zi/persoană), Suedia (251ml/zi/persoană) și Spania (245ml/zi/persoană). La polul opus, cel mai scăzut consum de lapte de vacă ambalat din UE este înregistrat în Cipru (64ml/zi/persoană), România (32ml/zi/persoană) și Bulgaria (23ml/zi/persoană).

„Din păcate, ne-am pierdut bunul obicei de a consuma lapte zilnic; studiul Euromonitor despre consumul de lapte de vacă ambalat ne arată că România continuă să fie printre ultimele țări europene, cu un consum de 12 ori mai mic decât Irlanda, țara cu cel mai mare consum din Uniunea Europeană. Aceste statistici, împreună cu rezultatele studiilor Tetra Pak din care reiese că mai puțin de jumătate dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani din mediul urban iau micul dejun, ne arată că trebuie să depunem mai multe eforturi pentru promovarea unui stil de viață echilibrat și a beneficiilor consumului de lapte ambalat. Ne bucurăm că în campania “Da, lapte”, aflată la cea de-a 4-a ediție, continuăm să avem susținerea specialiștilor, formatorilor de opinie și pasionaților de gastronomie pentru a vorbi despre alegeri alimentare, plăceri culinare, despre cum să ne asigurăm starea de bine și să ne bucurăm din plin de fiecare zi”, declară Cristina Dumitru, Communication Manager SEE, Tetra Pak South Eastern Europe.

Tetra Pak, lider în industria procesării şi ambalării alimentelor, a inițiat în 2011 campania „Da, lapte!”, care urmărește creșterea nivelului de informare a consumatorilor despre alimentația echilibrată și beneficiile consumului de lapte ambalat la carton, cu susținerea celor mai importante companii din industria laptelui din România precum Danone, Lactalis, FrieslandCampina, Olympus, Albalact, care folosesc tehnologia de procesare și ambalare la cutii de carton Tetra Pak.Specialiștii susțin că laptele nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică, fiecărei persoane fiindu-i recomandat două-trei porții de lapte și derivate pe zi, o porție de lapte însemnând o cană de lapte.

 

În ediția din acest an, campania promovează importanța micului dejun, în contextul în care, conform unui studiu comandat de Tetra Pak și realizat de 360 insights în rândul consumatorilor urbani, numai 48% dintre români iau micul dejun zilnic sau aproape zilnic, 43% dintre aceștia acasă, iar dintre aceștia persoanele active au cele mai mici procente (38% dintre cei de 18-24 de ani și 39% dintre cei de 25-34 de ani); în schimb, procentele cresc în rândul consumatorilor maturi și vârstnici (53% dintre cei de 45-54 de ani, 72% dintre cei de 55-64 de ani). Obiceiul de a lua micul dejun nu este influențat de existența unui copil în familie, deoarece doar 50% dintre cei care iau micul dejun frecvent (zilnic sau aproape zilnic) au copii.(Sursa: amosnews.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult