ROMÂNIA, PRINTRE ŢĂRILE DIN UE CU PREŢURILE CELE MAI MICI LA CARNE

Danemarca a avut în anul 2016 cele mai mari prețuri la carne din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), cu aproape 40% mai mari decât media din UE, la polul opus cele mai mici prețuri la carne din UE fiind în Polonia, cu 47% mai mici decât media europeană, urmată de Bulgaria, cu 44% mai mici decât media, și România, unde prețurile la carne sunt cu 41,1% sub media din UE, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Alte state membre unde prețurile la carne sunt semnificativ mai mari decât media din UE sunt Austria, cu 37% peste medie, Suedia, cu 34,5% peste medie, și Franța, 31,1% peste medie.

Dacă sunt luate în calcul toate țările din Europa, nu numai statele membre UE, cele mai mari prețuri la carne sunt în Elveția, cu 157% peste media din UE, iar cele mai mici sunt în continuare în Polonia, mai mici chiar decât în Albania sau Macedonia.

Un studiu publicat anterior de Caterwings a confirmat că Elveția are cele mai mari prețuri la carne din lume, 49,68 de dolari pentru un kilogram de carne de vită, cu aproape 150% peste media globală. Pe de altă parte, un muncitor necalificat din Elveția trebuie să muncească doar 3,1 ore pentru a putea cumpăra un kilogram de carne, în timp ce un indonezian trebuie să muncească 23,6 ore pentru a cumpăra un kilogram de carne de vită, chiar dacă în această țară asiatică un kilogram de carne de vită costă 9,01 dolari.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole