RITMUL DE CRESTERE AL CONSUMULUI DE PESTE, SI ASA MIC FATA DE MEDIA UE, ESTE PREA LENT

În România, consumul de peşte pe cap de locuitor va ajunge până la finalul anului la 7 kg/an, comparativ cu media europeană care se află la 23 de kg/an pe cap de locuitor, arată un studiu realizat de Alfredo Seafood și preluat de Mediafax.
„Piaţa locală de peşte a înregistrat o creştere de circa 10% în primul semestru din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, iar anul în curs se va încheia cu o valoare a vânzărilor mai ridicată cu aproximativ 10%, astfel piaţa locală de peşte şi fructe de mare ar urma să ajungă la aproape 380 de milioane de euro, în creştere lentă faţă de 2017”, arată autorii studiului.
„Anul 2018 a adus o creştere moderată a consumului de peşte, fructe de mare şi produse derivate, dar ne aşteptam la acest lucru. Cred că este foarte important că piaţa îşi continuă tendinţa ascendentă din ultimii cinci ani. Vedem totuşi o uşoară încetinire a ritmului de creştere, cauzată de diverşi factori: preţurile mai mari faţă de carnea roşie, corelat cu faptul că oamenii s-au obişnuit cu scăderea TVA la alimente de la 24% la 9%. Subliniez că discutăm despre o piaţă încă în formare în România”, a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul companiei.
„Somonul va rămâne unul dintre liderii topului celor mai consumate soiuri de peşte şi în 2018, pe fondul creşterii importurilor de peşte, fructe de mare şi alte nevertebrate marine. În prima jumătate a anului, somonul a condus clasamentul valoric, înregistrând vânzări de circa 50 de milioane de euro la nivel naţional”, precizează sursa citată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole