RĂSPUNSUL PRIMIT DE LAURENȚIU BACIU DIN PARTEA COMISARULUI EUROPEAN PENTRU SĂNĂTATE ȘI SIGURANȚA ALIMENTARĂ

Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania are un mesaj important pentru toti fermierii din tara noastra. 

Laurentiu Baciu este un tip vocal nu doar atunci cand apare la televizor sau cand intra in curtea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Presedintele LAPAR acelasi ton si cand vine vorba despre dialogul cu oficialii Comisiei Europene. Regasiti mai jos raspunsul primit de catre agricultorul bacaun din partea Comisarul European pentru Sanatate si Siguranta Alimentara, Vytenis Andriukaitis.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

“Domnule Baciu,

Mulțumesc pentru scrisoarea dvs. din data de 7 aprilie 2017, în care vă manifestați îngrijoarea cu privire la documentele în lucru pe care serviciile Comisiei le-au pregătit, sugerând alte restricții suplimentare la utilizarea a trei neonicotinoide (clotianidin, imidacloprid și tiametoxam).

Comisia acordă mare atenție protecției albinelor, având în vedere rolul lor important ca polenizatori, nu numai în natură, dar și în multe culturi cultivate. Este, așadar, necesar să implementăm cele mai recente principii științifice în ceea ce privește evaluarea riscurilor pentru albine.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Deja în 2013, Comisia a restricționat sever introducerea pe piață și utilizarea produselor de protecție a plantelor și tratare a semințelor care conțineau aceste trei neonicotinoide (Regulamentul (EU) Nr. 485/2013) inclusiv mai multe culturi de legume și fructe. Decizia se baza pe noile studii științifice care le-au fost puse la dispoziție în acel moment.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Comisia a inclus în această legislație o dispoziție specifică de a solicita informații de confirmare solicitanților celor trei substanțe active, până la 31 decembrie 2014. Este important să reamintim că scopul informațiilor de confirmare solicitate, a fost confirmarea utilizărilor care erau încă permise și considerate ca fiind sigure. Evaluarea informațiilor de confirmare a fost inițiată fără întârziere. Concluziile Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA) au fost finalizate în octombrie 2016 și au fost identificate alte riscuri cu privire la utilizarea acestor substanțe.

Documentele în lucru actuale se bazează pe aceste concluzii și sunt discutate cu Statele Membre.

Așa cum am menționat înainte, vom continua să lucrăm la documentul de orientare a albinelor.

O punere în aplicare treptată a celui mai recent document de orientare este propusă prin Comunicarea Comisiei, care este momentan în discuție cu Statele Membre în cadrul Comisiei Permanente.

Observ în mod deosebit marile preocupări pe care aceste documente în lucru le ridică fermierilor români și vă asigur că le luăm în considerare cu atenție în evaluarea noastră.

Cu sinceritate,

Vytenis Andriukaitis”

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. LAPAR A TURBAT! VREA GENOCIDUL ROMANIEI!
    Vor cele mai otravitoare erbicide de dragul profitului…TICALOSIRE!Oamenii nu conteaza, doar banii obtinuti de niste condamnati la moarte ce lucreaza pe utilajele lor in schimbul vrajelii cu salaraiul!
    NU UITATI : CINE SDAPA GROAPA ALTUIA, CADE INTAI EL IN EA!
    UE SPRIJINA ECOLOGIA, COMUNISTII NOSTRI VGOR MOARTEA ROMANILOR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole