Pentru a se proteja de importuri, Ungaria reduce TVA la carnea de porc la 5 %!

37

carnecrudaTaxa pe valoarea adăugată aplicabilă porcilor vii şi semicarcaselor de porc va scădea, începând cu 1 ianuarie 2014, la 5% faţă de nivelul actual de 27%, a declarat joi ministrul dezvoltării rurale din Ungaria, Sandor Fazekas.

Reducerea de taxe nu va influenţa preţul cu amănuntul al produselor din carne, dar poate elimina o bună parte din evazioniştii activi pe piaţa materiei prima pentru industria cărnii.

Reducerea TVA la porci şi semicarcase va contribui la „înălbirea” economiei şi la creşterea competitivităţii operatorilor afectaţi, a declarat ministrul, susţinând în acelaşi timp ca aceasta măsură este doar prima dintr-o serie de alte măsuri menite să reducă preţul cu amănuntul al produselor alimentare, şi că vor urma şi alte măsuri în viitor.

Prin această măsură ar putea dispărea multe probleme de lichidităţi a crescătorilor şi abatoarelor, ceea ce poate contribui la creşterea semnificativă a efectivelor de porcine în ţară. De asemenea, în urma măsurii ar putea scădea importul – care a fost mult prea competitiv datorită TVA-ului ridicat din Ungaria – şi s-ar putea reduce proporţia evaziunii fiscale, de circa 20-40% în acest secton, considera minstrul. (Sursa: agrobroker.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult