Milioane de euro din fondurile europene pentru localităţile din Sibiu

50

euro_bani50 de primari din județ sau reprezentanții acestora au participat la sediul Consiliului Judetean Sibiu la o întâlnire informativă despre accesarea de fonduri europene prin programele 2014-2020. La ședință au fost prezenti Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ovidiu Sitterli, prefectul judetului Sibiu, Marcel Luca și Constantin Șovăială, vicepreședintii Consiliului Județean Sibiu.

„Strategia fiecăruia dintre primari trebuie să se axeze pe accesarea de fonduri europene, ca alternativă foarte importantă la bugetele locale sau la programele de finanțare naționale. Prin accesarea acestor fonduri veți putea grăbi modernizarea localităților, a infrastructurii, ceea ce va duce la un confort crescut pentru cetătenii judetului. Este necesar ca proiectele să fie depuse cât mai repede, dar să fie întocmite la perfecție, astfel încât să garanteze câștigarea finanțărilor”, le-a explicat primarilor Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Primarilor li s-a spus că proiectele trebuie pregătite cât mai repede, pentru ca la momentul deschiderii liniilor de finanțare, sfârșitul anului 2015 și începutul lui 2016, să fie depuse. Oportunitățile de dezvoltare oferite de aceste fonduri sunt foarte diverse, mai ales că valoarea totală a programelor pentru România depășeste 40 de miliarde de euro.

Administrațiile locale din județul Sibiu pot accesa fonduri europene pentru dezvoltare în agricultură, prin Programul National de Dezvoltare Rurală, sau pot moderniza orașele și comunele prin Programul Operațional Regional.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult