Livada de la Domeniile Ostrov a produs anul acesta peste 4000 de tone de fructe

piersicigg

Recolta de cireșe și de caise de la Domeniile Ostrov este cu 50% mai mare decât de producția de anul trecut, au precizat reprezentanții companiei, citați de recolta.eu.

Creșteri semnificative, de aproximativ 30%, s-au înregistrat și la producțiile de piersici și nectarine. Peste două treimi din cantitatea de fructe obținută la Domeniile Ostrov a ajuns pe piața internă, unde s-a înregistrat o cerere pentru produsele românești mai mare decât se estimase anterior.

Cu o suprafață de 84 hectare cultivate cu cireși, din care doar 25 ha aflate pe rod, producătorul a înregistrat pentru anul acesta o producție de 400 de tone de cireșe, iar de pe cele 155 hectare de livadă s-au recoltat anul acesta peste 3000 de tone de caise. Recolta de piersici și de nectarine a fost de 700 tone.
Domeniile Ostrov a livrat la export 30 de procente din producţia de fructe menționată. Principalele țări în care au fost exportate fructele produse în livezile de la Domeniile Ostrov sunt: Rusia, Polonia, Cehia sau Republica Moldova. Pe mesele românilor a ajuns cea mai mare parte din producţia de fructe realizată până acum la Domeniilor Ostrov, 70%. (Sursa: recolta.eu)

 

Citește și

Comentariile sunt închise