JURNALUL DE AGRICULTURA: Editie speciala INDAGRA, cu Laurentiu Rebega si Dorin Cojocaru

47

Laurențiu Rebega, tânărul europarlamentar care și-a propus să reprezinte fermierii români la Bruxelles, a fost prezent, alături de Dorin Cojocaru, președintele APRIL, în studioul AGRO TV de la INDAGRA.

Cu această ocazie el a afirmat că nu se mai poate ca autoritățile să facă programe de dezvoltare pentru agricultori, fără a-i consulta și că există amendamente din noul Program Național de Dezvoltare Rurală care au fost conturate fără ca fermierii să fi fost consultați. El a declarat că accesul produselor pe piață și productivitatea pot fi îmbunătățite. “România este o țară care a aderat recent la UE și ne dorim ca fermierii români să îi prindă din urmă pe ceilalți. Avem nevoie de o dezvoltare coerentă a domeniului. Trebuie să recunoaștem că s-a ajuns la un nivel bun al productivității și că acum avem nevoie de o politică reală pentru a găsi soluții de desfacere pe piață”, a afirmat Rebega.

Dorin Cojocaru, pe de altă parte, a criticat faptul că în România nu există continuitate în ceea ce privește agricultura și că fiecare politician este mai receptiv la interesele grupării pe care o reprezintă decât de soarta agricultorilor și a agriculturii și, din acest motiv, apar foarte multe piedici în calea fermierilor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult