Jurnalul de agricultură: Cine salvează laptele românesc

61

Noul Program de Dezvoltare Rurală al României este unul foarte bun, după cum a apreciat Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură . El este convins că viitorul PNDR va conduce la apariţia de noi locuri de muncă în mediul rural românesc şi că va avea efecte benefice pentru economia ţării.

Pentru a diminua efectele negative ale embargoului rusesc, precum şi pentru a face faţă provocărilor impuse de abolirea cotelor pentru lapte, Hogan a recomandat fermierilor şi procesatorilor europeni să se orienteze către pieţele din Asia şi Africa, extreme de interesate de importuri. El a încurajat autorităţile din fiecare ţară în parte să sprijine fermeirii din ţările lor, prin măsuri suplimentare.
Costel Caraş, unul dintre cei mai cunoscuţi fermieri români, şi Dorin Cojocaru, reprezentantul patronatului din industria laptelui consideră că afirmaţiile şi recomandările lui Hogan nu se pot plia pe ceea ce înseamnă piaţa românească. Cojocaru a declarant că românii nu au reuşit să intre pe piaţa chineză, deşi au încercat, şi că e puţin probabil să intre pe alte pieţe.

Mai multe pe:

Citește și

Comentariile sunt închise