Jurnalul de agricultură: Ajutoare pentru fermierii baltici, nu şi pentru cei români

97

Comunitatea Europeană a decis să sprijine fermierii din Ţările Baltice, dar nu au luat în calcul acordarea de ajutoare pentru agricultorii din România, şi ei afectaţi de embargoul rusesc.

Dorin Cojocaru, președintele Asociației Producătorilor Români din Industria Laptelui,  crede că această omisiune se datorează faptului că românii au acceptat mereu să fie consideraţi doar victim colaterale şi nu au cerut mai mult, aşa cum au făcut polonezii, de exemplu. „Eu cred că funcționarii dn ministerul Agriculturii ar trebui să fie cu un pas înaintea celor din Europa. Oamenii de afaceri nu au timp de hârtii, așa că cei din minister ar trebui să ducă cereri la Bruxelles, ca să ne fie mai bine. Dacă aș fi ministru aș lua toate scaunele din instituție, ca să nu mai poată sta. Să meargă la fermieri, la alte instituții”, a afirmat tăios Cojocaru pentru Jurnalul de agricultura.

El a anunțat că va fi constituit un grup al fermierilor români, la inițiativa europarlamentarului Laurențiu Rebega, pentru ca și agricultorii români să poată să facă lobby direct la Bruxelles.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult