INDAGRA 2013: Ponta: Creșterea consumului de carne trebuie să fie o prioritate

37

carnepaste30Creşterea consumului cărnii de porc şi de bovine este o prioritate pentru Guvernul Ponta. Premierul a menţionat că unul dintre marile succese ale politicii româneşti care să vină în sprijinul producătorilor de carne este deschiderea pieţii Chinei.

”Imediat după vizita pe care am avut-o la Beijing, autorităţile din China şi cele din România au lucrat împreună şi am primit răspunsul favorabil pentru deschiderea pieţei Chinei, o piaţă, vă daţi seama, uriaşă pentru producţia românească de carne de porc şi de bovine. Deci, în măsura în care putem să exportăm mai mult, evident că atunci există posibilitate de creştere.

De asemenea, ţine, până la urmă, nu doar de guvern, că nu doar guvernul poate să facă acest lucru, ţine de opinia publică, de mass-media, să încercăm să schimbăm anumite lucruri care ţin de mentalitatea de consumator.

Faptul că se consumă în mod special carne de porc şi mai puţin carne de vită e o chestiune care se schimbă în timp şi pe care putem s-o facem toţi printr-un efort comun”, a mai declarat premierul Ponta. (Sursa: fabricadecarne.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult