IDEI DE AFACERI NONAGRICOLE FINANȚABILE PRIN SUBMĂSURA 6.2 DIN PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat ghidul solicitantului şi lista domeniilor de activitate eligibile pentru submăsura 6.2 din PNDR, prin care antreprenorii pot dezvolta afaceri non-agricole în zonele rurale. 

Ajutorul nerambursabil este de 50.000 sau 70.000 de euro şi poate fi utilizat pentru realizarea investiţiei propuse, dar şi pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare pentru o perioadă de până la 5 ani. Conform unui comunicat de presă, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat lansarea acestei linii de finanţare în cursul lunii aprilie 2017.

Business Magazin cinci idei de afaceri cu şanse sporite de a primi finanţare, conform noilor condiţii publicate.

1. Atelier de reparaţii al echipamentelor de uz caznic sau gospodăresc

Pentru înfiinţarea unui service destinat echipamentelor gospodăreşti sau de uz caznic, ajutorul acordat este de 50.000 de euro şi poate fi utilizat pentru achiziţia truselor, instrumentelor şi sculelor specifice acestui domeniu de activitate. De asemenea, sunt eligibile cheltuielile cu formarea profesională a angajaţilor, dar şi plata salariilor şi a contribuţiilor sociale pentru perioada de timp în care afacerea nu se poate susţine din încasări (dar nu mai mult de cinci ani de zile).

2. Lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat

Această activitate poate fi una extrem de profitabillă dacă este desfăşurată în localităţile rurale din apropierea unor oraşe. În felul acesta, piaţa-ţintă va include nu doar populaţia locală ce poate apela la aceste servicii, cât mai ales persoanele ce şi-au achiziţionat case de vacanţă şi locuinţe pe care le vor folosi cu precădere la sfârşit de săptămână, după finalizarea zilelor de lucru. În acest domeniu de activitate va conta foarte mult fidelizarea clienţilor, astfel încât aceştia să revină şi pentru lucrările viitoare sau să recomande serviciile pritenilor lor. Banii obţinuţi ca ajutor nerambusabil pot fi utilizaţi în scopul achiziţiei truselor necesare, plata chiriei pentru spaţiul în care se va desfăşura activitatea, dar şi pentru plata salariilor şi a contribuţiilor sociale.

3. Activităţi de fotocopiere, de pregătire a documentelor

Serviciile de fotocopiere încă lipsesc din cele mai multe localităţi rurale, astfel că afacerea ar putea fi dezvoltată cu succes, cu atât mai mult cu cât antreprenorii nu se vor lovi de problema concurenţei. Este esenţial ca planul de afaceri să aibă la bază un studiu de marketing riguros care să identifice mărimea pieţei ţintă şi potenţialul de dezvoltare al afacerii, cu atât mai mult cu cât serviciile de fotocopiere sunt ieftine, necesitând un volum foarte mare de lucrări efectuate pentru atingerea pragului de rentabilitate. Banii pot fi folosiţi pentru achiziţia copiatoarelor, multifuncţionalelor, calculatoarelor, laptopurilor, plottere şi a celorlalte echipamente şi dotări necesare unei astfel de afaceri. (Integral aici)

Citește și

Cmentariile sunt închise