GINKGO BILOBA, MIRACOLUL NATURII IN CURTEA NOASTRA – MOD DE UTILIZARE, PLANTAREA (2)

Rezistenta extraordinara a acestor arbori este legata de calitatea substantelor care intra in compozitia frunzelor, ceea ce a facut ca specia sa supravietuiasca la toate intemperiile vremurilor, la poluarea mediului si la atacurile de paraziti si agenti patogeni (insecte, bacterii, virusuri si ciuperci). Am cultivat ciuperca Pleurotus pe frunza de Ginkgo biloba si am dat-o la analiza unde s-au gasit flavonoide in ciuperca.
In China, plantarea arborilor era interzisa in afara rezervatiilor oficiale, intrucat frunzele erau considerate ca monede de schimb .
Medicina traditionala chineza a folosit fructele si frunzele de Ginkgo biloba cu multe secole in urma, fiind considerate ca beneficii neegalate ale planetei.
In frunze, occidentalii au semnalat efecte neurotropice, antioxidante la nivelul creierului, vasodilatatoare si stimulatoare a circulatiei sanguine prin capilare si artere (mici si medii), antitrombotice, antispastice, antialergice, antidepresive, antifungice si insecticide.
Utilizarea frunzelor (dupa Constantin Milica)
Tinctura, in proportie de 1:4 cu alcool de 40 grade, macerate timp de 10-14 zile; se iau de trei ori pe zi cate 30 de picaturi (adulti) sau 10 picaturi (copii intre 6-14 ani) in putina apa sau suc natural.
Infuzie, din 10 grame (maxim) frunze uscate la 250 ml apa clocotita; se infuzeaza acoperit timp de zece minute, se strecoara si se beau doua cani pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele de dimineata si pranz, intr-o cura de minim 3 luni.
Se opreste tratamentul inaintea unei operatii chirurgicale. Nu se consuma seara dupa ora 18, deoarece provoaca intensificarea activitatii cerebrale, generand insomnii.
Eu, impreuna cu sotia, consumam circa doua grame frunze crude pe zi. Sotia mea s-a vindecat de astm, mancand frunze crude, inca din vara anului 2008. Boala nu a recidivat.
Plantare
Pentru plantarea pomului Ginkgo biloba trebuie avut grija sa nu balteasca apa si sa aiba lumina.
In Germania, Franta, Italia, Belgia, SUA, Argentina, China, etc. se fac culturi intensive (se pun precum arbustii).
Oricine poate sa cultive in gradina proprie, la distanta de zece metri intre pomi.
Nu are boli sau daunatori, cu exceptia rozatoarelor si, atentie, a cainilor.
Ing. Petre Biolan

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole