Dorin Cojocaru: Se vor face fabrici de lapte praf în România, dar nu cu capital românesc

161

Dorin-Cojocaru-Presedintele-APRILPreşedintele Asociaţiei Patronatelor Româneşti din Industria Laptelui, Dorin Cojocaru, a declarant la AGRO TV, că, după abolirea cotelor pentru lapte, vor apărea noi fabrici de producere de lapte praf în România, dar nu cu capital românesc, ci cu bani proveniţi din Orientul Mijlociu sau Asia.

Aşa-zisele investiţii străine nu vor face bine economiei româneşti ci şi mai mult rău, a explicat Cojocaru, care este convins că prin aceste fabric va fi exportat laptele românesc pentru preţuri modice în alte zone ale Lumii.

Din această combinaţie vor avea de pierdut şi fermierii şi statul român, atât pe termen mediu, cât şi pe termen lung.

Soluţia cea mai bună, în aceste condiţii ar fi ca în România să fie încurajat consumul de produse autohtone şi să fie construite fabrici moderne şi utilate care să funcţioneze în sectorul lactatelor, a afirmat preşedintele APRIL.

În acest moment preţul mediu al laptelui în România este de 1,30 lei/litru, la poarta fermei, adică uşor mai ridicat decât cel mediu din Europa. La centrele de colectare din ţară, însă, preţul e mult mai mic, mult sub cel mediu din continent, dar acesta se aplică mai ales pentru produsele micilor fermieri. Totuşi, în perspectiva renunţării la cotele de lapte, ministerul Agriculturii poate sprijini fermierii în momentul renunţării la cotele de lapte, ce va fi aplicată din primăvară.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult