Dorin Cojocaru: În Mehedinţi şi Iaşi nu mai există fabrici de procesare a laptelui

49

emisiune_cojoPreşedintele Asociaţiei Patronatelor din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru, a afirmat că producătorii de lapte sunt în această perioadă  într-o situaţie disperată şi că aceasta se va agrava în toamnă, când se vor simţi efectele secetei, deoarece preţul furajelor va creşte, iar pierderile înregistrate de ferme vor deveni şi mai mari.

El a somat reprezentanţii autorităţilor să fie alături de fermieri şi de procesatori şi să îi sprijine cu strategii coerente înainte de a fi prea târziu. „În Mehedinţi nu mai există nicio fabrică de lactate, nici în Iaşi. În Harghita şi Covasna, asociaţiile de fermieri au înfiinţat câteva şi au convins oamenii să le consume produsele. La fel s-a întâmplat şi în Mureş, dar în judeţele din Nordul ţării situaţia este, din nou, îngrijorătoare. Nu ştim, însă, ce va fi din toamnă”, spune Cojocaru.

Preşedintele APRIL a estimat că situaţia se va transforma într-un dezastru în toamnă, când fermierii vor fi nevoiţi să îşi vândă produsele cu preţuri ridicate, din cauza scumpirii furajelor, aşa că vor fi eliminaţi de pe piaţă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult