Domeniile Ostrov: Recolta de cireșe și caise a crescut în 2013 cu 50 de procente

cireseostr

Producătorul de vinuri Domeniile Ostrov este şi unul dintre cei mai importanți producători de fructe la nivel național cu o suprafaţă de aproape 400 de hectare de plantaţii pomicole. August este luna în care la Domeniile Ostrov se numără cireșele, caisele, nectarinele și piersicile.

Cu o suprafață de 84 hectare cultivate cu cireși, din care doar 25 ha sunt pe rod, producătorul a înregistrat pentru anul acesta o producție de 400 tone cireșe, în creștere cu 50% față de producția înregistrată în 2012. Aceeași creștere de 50% față de anul trecut a fost înregistrată și pentru producția de caise. De pe cele 155 hectare de livadă s-au recoltat anul acesta peste 3000 tone caise.

Compania a înregistrat o creștere semnificativă și pentru recolta de piersici și nectarine, unde s-au înregistrat 700 tone de fructe, în creștere cu 30% față de anul trecut.

Pe meleagurile de la Dunăre a început luna aceasta și culesul strugurilor de masă. Producătorul estimează o producție de 3500 tone, cu o creștere de 30% față de anul 2012.

Domeniile Ostrov a livrat la export 30 de procente din producţia de fructe menționată. „Principalele țări în care au fost exportate fructele produse în livezile de la Domeniile Ostrov sunt: Rusia, Polonia, Cehia sau Republica Moldova. Pe mesele românilor a ajuns cea mai mare parte din producţia de fructe realizată până acum la Domeniilor Ostrov, 70 de procente. Cererea pentru fructele autohtone a crescut mult peste nivelul estimat” declară Oana Belu.

Domeniile Ostrov cumulează o suprafață totală de livadă de aproape 400 de hectare dedicată pomilor fructiferi, din care 318 hectare sunt pe rod, restul aflându-se în programe de plantare demarate în ultimii doi ani. Acestea urmează să intre pe rod în anii următori. Din cele 318 hectare de livezi pe rod, 155 hectare reprezintă livada de caiși, 25 hectare cea de cireși, iar restul este plantat cu piersici, nectarini, pruni, visini și nuci. (Integral pe amosnews.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise