Daniel Constantin: După scăderea TVA, s-a relansat consumul

42

constantinMinistrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat marți, la Timișoara, că după scăderea TVA la 9% la produsele agroalimentare s-a relansat consumul, instituțiile naționale și internaționale arătând o scădere a prețurilor.

„Statisticile arată că a existat o scădere a prețului, așa cum ne așteptam, cu 12% în luna iunie. Rămâne o întrebare legitimă respectiv dacă scăderea s-a realizat după ce prețurile au fost în prealabil crescute artificial sau dacă este o scădere reală. Este o întrebare la care vom răspunde în perioada următoare, în măsura în care vom colecta datele prin Consiliul Concurenței, care are o analiză în acest sens și vom prelucra datele pe care le oferă anual, lunar, Institutul Național de Statistică”, a afirmat Daniel Constantin.

El a spus că nu poate preciza, de asemenea, dacă relansarea consumului este una reală sau bazatăpe eliminarea pieței negre.

‘Sigur, nu pot să spun că o relansare a consumului este reală sau bazată pe eliminarea pieței negre. Indiferent care este realitatea, efectul este foarte bun. Astăzi avem vânzări fiscalizate mai mari cu 12%, cu 15%, este un lucru îmbucurător, asta ne-am dorit: să relansăm consumul, să oferim în momentul în care crește cererea și, automat, și pentru producători, prețul se îmbunătățește. Și asta vrem să stimulăm în perioada următoare’, a declarat ministrul Agriculturii.

 

El a subliniat că datele obținute în acest sens oferă argumente suficiente ‘să mergem în fața Fondului Monetar Internațional și să spunem că vrem să reducem TVA de la 24% începând cu 1 ianuarie”. (Sursa:  AGERPRES)

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult