CUM NE AJUTA MIEREA LA TRATAREA RACELILOR

0 47
Raceala este o infecție virală a tractului respirator superior, adică nasul și gâtul. Răcelile nu sunt periculoase, dar au simptome cum ar fi nasul infundat, dureri în gât, tuse, febră ușoară, strănut, etc. Răceala se vindecă de obicei în aproximativ 7 – 10 zile.
Puteți reduce cu ușurință simptomele racelii cu miere, un ingredient comun bucătărie. În acest articol vom explica cum ajută la tratarea racelii.
Mierea conține proprietăți antioxidante, antibacteriene și antimicrobiene care luptă împotriva virusilor, a bacteriilor și a ciupercilor, pentru a trata raceala și simptomele sale de bază.
Ajută la calmarea naturală a gâtului inflamat și ameliorarea iritației.
Îmbunătățește sistemul imunitar, care reduce severitatea racelii și, de asemenea, previne răcelile viitoare și alte viruși.
Câteva moduri în care se utilizează mierea pentru a trata raceala:
1. Miere simplă
Mierea obișnuită va ajuta la tratarea răceliilor și a simptomelor acestora, precum și multe alte probleme de sănătate.
Consumați o lingură de miere la primul semn de răceală sau tuse.
Notă: Puteți adăuga suc de lămâie și miere la ceai sau apă caldă, dacă nu doriți să o consumați brut.
2. Miere și scorțișoară
Scorțișoara are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, antivirale, antibacteriene și antifungice care previn în mod eficient răcelile.
Se amestecă o lingură de miere călduță și un sfert de linguriță de pudră de scorțișoară.
Consumați acest amestec de două ori pe zi timp de trei zile.
Notă: Puteți amesteca mierea și scorțișoara în salate de fructe, apă caldă, sucuri de fructe, ceai etc.
3. Gargară cu miere
Gargara cu miere scade neplacerea unei dureri în gât și ajută organismul să scape de răceală mai repede.
Se amestecă o lingură de suc de lamaie cu două cești de apă fierbinte.
Adăugați o linguriță de miere și lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei.
Faceți gargară cu această soluție.
4. Miere și ceapă
Tăiați mărunt o ceapă roșie întregă.
Amestecați ceapa cu miere și puțin zahăr.
Lăsați mierea și ceapa să se înmoaie peste noapte și să consumați o linguriță în dimineața următoare.
Repetați procesul de mai multe ori pe zi, după nevoie.
5. Miere, lămâie și ghimbir

Se folosesc 2-3 lămâi (spălate bine), preferabil curățate de coajă, 2 bucăți de ghimbir (mărimea degetului arătător)1 cană miere (sau mai mult) un borcan de 500ml.

Lamâile și ghimbirul se felieaza si se pun în borcan, unde se strivesc bine. Se amestecă și se adaugă suficientă miere pentru a umple borcanul, după care se mai agită amestecul. Această compoziție poate fi servită în câteva moduri: 2-3 lingurițe de sirop dimineața, fie ca limonadă, dizolvând cu apă călduță sau rece, fie se adaugă 1-2 linguri de sirop în ceai, doar că nu fierbinte.
Notă: Aveți grijă să păstrați vasul în frigider pentru o utilizare ulterioară.
Citește și

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.