CRIZA PRETULUI CARNII DE PORC DIN CHINA VA INFLUENTA PIATA MONDIALA INCEPAND DIN AUGUST

Se anticipează că prețurile la porcine in China ar putea atinge limite superioare extreme care să depășească cele mai ridicate niveluri, probabil începând cu ianuarie 2020.

Criza carnii de porc a chinezilor a început să influențeze piața mondială încă din luna martie, însă efectele reale vor deveni vizibile la sfârșitul acestei veri, prognozează Lylel Jones, directorul Genesus Sales China.
În aprilie, prețurile la porcinele din China s-au stabilizat la 2,24 USD / kg viu. “Credem că acest lucru indică faptul că fluxul mare de porci care merge în abatoare, ca urmare a PPA, continuă.” Rapoartele arată că unele abatoare lucrează dublu pentru a se adapta la numărul de animale comercializate în acest moment. Producția comercială din ferme scade în mod constant, există un excedent de porci care merg la sacrificare, rezultând aceste prețuri relativ liniare ale carnii de porc”, a explicat dl. Jones.
Prețurile vor crește, dar viteza depinde de cantitatea disponibilă in depozitare la rece atunci când fluxurile către abatoare încep să se micșoreze. “Înapoi la întrebarea când impactul tuturor acestor lucruri va afecta prețurile interne ale porcilor în China? Nimeni nu știe cu siguranță, dar au existat o mulțime de speculații asupra acestui subiect, deoarece va continua să influențeze și piețele globale.
Vorbind recent cu un analist, sunt indicii că putem începe să vedem mișcarea reală a prețurilor la porcine spre sfârșitul acestei veri. De asemenea, se anticipează că prețurile la porcinele domestice din China pot atinge limite superioare extreme care depășesc nivelurile maxime, probabil începând cu ianuarie 2020 “, spune Lylel Jones.
Între timp, măsurile de biosecuritate adoptate în China Centrală și de Nord au rezultate palpabile, cu mai puține rapoarte despre izbucnirea focarelor în aceste provincii.
“În sud, se pare că răspândirea a fost stopată în provincii precum Guangdong, Guangxi și Fujian. Toți se concentrează pe protejarea fermelor și pe învățarea și adoptarea procedurilor de biosecuritate.
Biosecuritatea este cea mai importantă sarcină zilnică – nimic altceva nu contează. Chiar și unele ferme care nu au fost încă afectate de boală, au oprit reproducerea pentru a se concentra asupra perfecționării acestor proceduri.
Am auzit că s-au dezvoltat sisteme de biosecuritate foarte elaborate, nu numai cu bariere fizice, ci și camere de supraveghere speciale, cu conexiuni directe catre sateliți. Aceste sisteme oferă software personalizat, pentru a asigura verificarea faptului că aceste proceduri sunt pe deplin implementate.
Ca rezultat al acestor eforturi intense de a adopta și de a stăpâni biosecuritatea, există rapoarte că si alte boli sunt în scădere și sănătatea generală a efectivului se îmbunătățește. Astfel, vedem câteva rezultate pozitive, care vor oferi beneficii pentru viitor, din lupta împotriva acestei boli nefericite”, a adăugat expertul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole