Crescătorii de oi din Sibiu se plâng că ANSVSA nu-i ajută

95

oidefaÎn pragul Sărbătorii de Paşti, crescătorii de oi din judeţul Sibiu se plâng că Autorității Naționale Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor mai mult îi încurcă decât îi ajută şi, într-un fel sau altul le diminuează profitul, şi aşa considerat destul de mic.

La nivelul judeţului Sibiu, există un singur abator autorizat unde pot fi sacrificaţi mieii destinaţi vânzării. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare Sibiu, Ioan Pentea, până la începutul acestei săptămâni crescătorii de oi au mai solicitat înfiinţarea doar a unui punct de tăiere provizoriu la Mediaş.

„ Avem o singură solicitare de la piaţa Mediaş, care este încă în verificare pentru a fi aprobată şi abatorul de la Sibiu care este autorizat, unde se va lucra şi în trei schimburi cu personal de specialitate”(Ioan Pentea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare Sibiu).
Pe de altă parte Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de animale din judeţul Sibiu, Marcel Andrei, spune că, pe ultima sută de metri, ANSVSA a emis o circulară în care cererea pentru punctele provizorii de sacrificare trebuie să treacă mai întâi pe la primării, apoi pe la prefectură şi abia la final, la direcţiile judeţene pentru siguranţa alimentelor. Acest lucru a făcut ca producătorii să fie descurajaţi în a mai solicita deschiderea de puncte provizorii de sacrificare. Ca urmare, singurul abator din Sibiu a mărit taxele pe cap de animal sacrificat.

„ Preţurile au crescut pentru că Muvi fiind singurul abator autorizat, având monopolul, sigur că profită!”(Marcel Andrei, Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale, Sibiu). (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult