Cojocaru, despre reducerea TVA la lapte: Suntem într-un cerc vicios în care este nevoie de o decizie politică riscantă

31

cojocaru_ansvsaNu poți ajunge la un consens între cel care vinde și cel care cumpără, de aceea suntem într-un cerc vicios în care este nevoie de o decizie politică riscantă privind reducerea TVA pentru lapte la 9%, a declarat, luni, Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), la finalul întâlnirii pe care fermierii și producătorii din industria laptelui au avut-o cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

‘Nu poți să ajungi la un consens între cel care vinde și cel care cumpără. Noi ne dorim 9% TVA, chiar TVA zero la raft și pe întreaga filieră, dar deciziile tehnice cu recuperarea de TVA trebuie să le ia Ministerul de Finanțe. Trebuie să ținem cont că tot ceea ce decidem noi astăzi va influența piața laptelui și industria în următoarele luni sau chiar ani. Deci, dacă nu reducem TVA, puținii procesatori din România vor deveni din ce în ce mai puțini. Piața nu este atractivă pentru business. Nu trebuie să ajung eu la un consens cu un fermier sau cu un hipermarket. Noi urmărim instrumentele pieței, factorii care influențează piața și o alegem pe cea mai bună. Suntem într-un cerc vicios în care este nevoie de o decizie politică riscantă, dar în situații de criză trebuie să iei și decizii riscante care să nu-ți afecteze imaginea. Eu cred că ministrul Daniel Constantin trebuie să facă propunerea către Ministerul de Finanțe pentru reducerea TVA pe întreaga filieră’, a afirmat Cojocaru.

Potrivit șefului APRIL, dacă nu se va reduce TVA pentru lapte și produsele lactate, procesatorii și hipermarketurile se vor orienta către piețe de unde să cumpere materia primă. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise