China vrea să importe produse agricole de calitate din România

57

summit-china2China dorește dublarea volumului comercial cu cele 16 țări din regiune în următorii cinci ani, a declarat Li Keqiang, prim-ministrul Republicii Populare Chineze, la începutul lucrărilor Forumului oamenilor de afaceri ‘China – Europa Centrală și de Est’.

„În primul rând trebuie să facem eforturi pentru a dubla volumul comercial. În ultimii ani, comerțul dintre China și cele 16 țări din regiune s-a dublat, însă cifrele sunt încă modeste. Să cooperăm, așadar, pentru a dubla încă o dată volumul comercial în următorii cinci ani. Împreună vom declara anul 2014 ca anul investițiilor și promovării de afaceri între China și Europa Centrală și de Est și vom avea o serie de activități, precum o întâlnire la nivel interministerial privind cooperarea economică și comercială și un forum pentru cooperarea agricolă. Toate acestea vizând dezvoltarea pe mai departe a schimburilor comerciale. Trebuie spus că noi dorim să avem schimburi comerciale echilibrate între cele două părți prin importul de produse agricole de calitate, precum carne de oaie, produse lactate, precum și alte bunuri foarte competitive, de asemenea, să încurajăm mai mulți turiști chinezi să viziteze țările din regiune. În al doilea rând trebuie să facem eforturi să cooperăm pentru a construi proiecte de infrastructură pe scară de mare anvergură”, a spus Li Keqiang.

Șeful Executivului de la Beijing a vorbit și despre relația economică a țării sale cu statele din Europa Centrală și de Est.

„În 2012, volumul comerțului a depășit 50 miliarde de dolari americani pentru al doilea an consecutiv, iar investițiile acumulate au ajuns la aproape 5 miliarde de dolari. Gospodăriile din China au devenit din ce în ce mai familiarizate cu produsele din regiune, fie produse lactate, carne și altele. Companiile chineze sunt din ce în ce mai interesate de investițiile și de deschiderea de companii în țările din regiune. Europa și Uniunea Europeană reprezintă cel mai mare partener comercial al Chinei. Ca parte a comerțului dintre UE și China, schimburile comerciale reprezintă 10%, dar asta înseamnă că avem un potențial important pentru evoluții viitoare”, a explicat Li Keqiang.

El este de părere că lumea trece prin schimbări profunde și complexe și revenirea economiei globale a fost un proces deloc ușor. ( Integral pe AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult