Ce poți face în weekend la Sibiu

39

Dactraditiiargă de obicei sfârșitul de săptămână aduce zeci de evenimente în Sibiu, zilele acestea, în schimb, numărul lor este mai mic, dar cu toate acestea sibienii au câteva motive ca să nu stea în casă.

Transferul european de cultură şi cunoştinţe prin intermediul calfelor calatoare continuă la Sibiu. În cadrul acestui proiect se întâlnesc la Sibiu calfe călătoare din diferite țări europene, venite aici pentru a lucra împreună şi a schimba cunoștinţe de specialitate cu meșteșugarii români. Această colaborare oferă atât meșteșugarilor de aici cât şi celor din străinătate posibilitatea de a participa la un schimb viu de cunoștințe şi cultură. Proiectul propus de asociația Casa Calfelor Sibiu cuprinde trei componente principale: atelierele de lucru deschise, serile culturale, expoziția de fotografie și obiecte specifice calfelor.

Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare are loc în perioada 14-16 august și este parte integrantă a programului de revitalizare şi recuperare pentru cultură şi economie a patrimoniului imaterial, cunoscut sub numele de „Tezaure Umane Vii” derulat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA. (Integral pe www.turnulsfatului.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. AcceptCiteste mai mult