CÂTE CERERI UNICE DE PLATĂ AU FOST DEPUSE LA APIA MUREȘ

Directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mureş, Ovidiu Săvâşcă, a declarat marţi  că din cei peste 26.700 de fermieri câţi au depus cereri unice de plată anul trecut, puţin peste jumătate au depus documentele anul acesta, deşi primăriile au comunicat că au eliberat la timp adeverinţele din registrul agricol.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

“Am trimis adrese către primării să asigure fluxul pentru eliberarea adeverinţelor din registrul agricol pentru sectorul vegetal. Am fost informaţi că primăriile au eliberat aceste adeverinţe, însă fermierii încă nu s-au prezentat în număr foarte mare şi cred că aglomeraţia va fi tot mai mare în ultimele zile. Până acum au depus cereri circa 53-55%. În luna martie, la APIA Mureş s-au prezentat doar 15-20% dintre fermierii programaţi. Aglomeraţia care se va crea în ultimele zile nu ne ajută nici pe noi, dar nici pe fermieri”, a precizat Ovidiu Săvâşcă.

Şeful APIA Mureş a arătat că instituţia a făcut toate demersurile pentru a veni în sprijinul fermierilor şi, că deşi în procedura depunerii cererilor nu s-a schimbat nimic faţă de anul trecut, acestora li s-au comunicat exact paşii pe care îi au de parcurs, astfel încât să nu îi aglomereze pe funcţionarii agenţiei în ultimele zile.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Ovidiu Săvâşcă a spus că le-a recomandat fermierilor ca înainte de a veni la centrele APIA să se prezinte la primării pentru verificarea în Registrul Agricol a situaţiei terenului pe care îl utilizează, iar dacă au în exploataţie şi animale, să verifice situaţia acestora în registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE).

Potrivit acestuia, sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare.
În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare şi/sau, după caz, să deţină un număr minim de animale. Pentru legumele cultivate în sere şi solarii, suprafaţa minimă a exploataţiei trebuie să fie de de 0,3 ha, iar suprafaţa minimă a parcelelor de 0,03 ha.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017
Pentru măsurile de mediu şi climă din PNDR 2014 – 2020 aplicabile pe terenurile agricole (Măsura 10, Măsura 11 şi Măsura 13) sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare, potrivit AGERPRES.

Citește și

Cmentariile sunt închise