CARTOFII, SANATOSI SAU PERICULOSI?

0 33

Majoritatea oamenilor consumă în jur de 140 kg de cartofi pe an. Cu toate acestea, cartoful nu este considerat o leguma cu prea multe valori nutritive dar ne oferă beneficii corpului dacă sunt preparați în mod corect. Tot cartoful este recunoscut pentru diverse leacuri și beneficii pe care le aduce sănătății. De exemplu, sucul crud de cartofi este folosit în tratarea aciditatii gastrice și a ulcerelor, având un efect calmant și cicatrizant asupra mucoaselor digestive. De asemenea, datorită complexului de fier, fosfor, calciu, magneziu si zinc, cartoful contribuie la construirea și menținerea structurii osoase. De aceea este recomandat să încercați împachetarea cu cartofi, deoarece acţionează asupra durerilor musculare şi articulare.
Locul de depozitare al acestor legume trebuie să se fie într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Temperatura optimă de depozitare a cartofilor este cuprinsă între 4 și 10 grade Celsius. Atenție! Condiţiile de păstrare a cartofilor trebuie respectate cu strictețe, altfel se va încetini procesul natural de descompunere al amidonului. Cartofii nu trebuie păstraţi în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul cartofilor în zahăr, alterându-le gustul. Tot cartofii reprezintă a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu şi porumb. Pentru o viață sănătoasă este indicat să învățăm să consumăm corect fructele și legumele. De aceea trebuie să avți grijă când îi consumați. Nu trebuie să îi consumați atunci când devin verzi. Acesta este un semn că leguma a fost expusă foarte mult la soare și a absorbit o cantitate mare de solanină, o substanță toxică și periculoasă pentru sănătate. Din pacate cartofii verzi se pot găsi de multe ori la vânzare iar majoritatea oamenilor cred că aceștia sunt cruzi. Adevărul este altul, oamenii de știință ne avertizează că legumele încărcate cu solanină pot duce în timp la instalarea bolilor cronice. Câteva simptome importante după consumul de cartofi verzi sunt – greața, durerea de stomac, intoxicația tractului gastro-intestinal și scaunul moale. În concluzie- consumați doar cartofii cu aspect normal și evitați cartofii verzi sau cei care prezintă leziuni vizibile pentru o viață sănătoasă.

Citește și

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.