Călin Mătieș(FDPPTR): Căutăm împreună cu cei de la MADR soluții pentru a salva produsele tradiționale

DSC08880

Chiar dacă uneori nu arată la fel de bine ca produsele de serie, cele tradiționale sunt mai sănătoase și mai gustoase, a afirmat președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, Călin Mătieș.

Acesta a precizat că, tocmai din aceste motive, în această perioadă producătorii și reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale caută împreună o strategie care să ajute produsele tradiționale românești să reziste pe piață. “În acest moment, împreună cu cei de la MADR încercăm să schimbăm un pic atât modul în care se obține caietul de sarcini și atestatul pentru produsele tradiționale, cât și să găsim un logo acceptat la nivel național pentru aceste produse, în momentul în care consumatorul va vedea logo-ul ministerului acesta să poată avea încredere că va cumpăra produse de calitate, fiindcă pe piață sunt prea multe falsuri acum”, a afirmat Mătieș.

El le-a recomandat cumpărătorilor care caută produse tradiționale să încerce să își amintească de produsele “din gospodăria bunicii” și să le aleagă pe cele care seamănă cu acestea, pentru a putea fi siguri că vor cumpăra produse cu adevărat tradiționale. “Un asemenea produs ar trebui să fie fabricat din materie primă din zonă, manual, pentru a fi așa cum îl vrem noi. Măcar în acest sector să ne ajutăm noi pe noi și să îi dăm de lucru țăranului român”, a explicat Mătieș.

Citește și

Comentariile sunt închise