BULUC PE FONDURI EUROPENE

Fermierii români au solicitat fonduri europene de 330 de milioane de euro pentru investiții în exploatații agricole.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a primit aproximativ 740 de proiecte de finanțare pentru investiții în exploatații agricole, valoarea acestora depășind 330 de milioane de euro.

Proiectele de investiții au fost depuse pe submăsura 4.1 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020, iar sesiunea de primire a proiectelor s-a încheiat înainte de termenul limită deoarece s-a atins, și chiar depășit, plafonul de 200%, respectiv 300 milioane de euro din alocarea stabilită de 150 milioane de euro.

Alocarea bugetară pentru sesiunea desfășurată în intervalul 16 decembrie 2016 — 28 februarie 2017 a fost de 4 milioane de euro pentru ambele submăsuri de finanțare. Sesiunea de primire a proiectelor în cadrul Schemei pentru micii fermieri rămâne activă până la data de 15 mai 2017, ora 16:00, iar alocarea bugetară stabilită pentru această submăsura este de 112,3 milioane de euro. Prin această submăsură se încurajează comasarea terenurilor agricole pentru creșterea productivității sectorului agricol.

Potrivit AFIR, consolidarea exploatațiilor agricole va permite accesul la finanțări europene pentru investiții mai multor solicitanți și, totodată, va asigura un venit mai mare micilor fermieri care își transferă exploatația.

Citește și

Comentariile sunt închise