Televiziunea Agriculturii si a Satului Romanesc

ATENTIE LA ALBINE, SECURITATEA PLANETEI ESTE IN PERICOL! EUROPENII DESCHID CONSULTARILE PUBLICE

0 60

Polenizatorii, cum ar fi albinele, fluturii și multe alte insecte, polenizează culturile și livezile, astfel încât să poată da roade și semințe. O producție agricolă anuală estimată la 5 miliarde de euro este atribuită direct polenizatorilor.

Comisarul pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella, a declarat: „Oamenii de știință ne-au avertizat de un declin abundent al polenizatorilor în Europa. Este timpul să acționăm. Dacă nu, noi și generațiile viitoare vom plăti într-adevăr un preț foarte greu „.

Comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat: „Polenizatorii sunt prea importanți pentru securitatea alimentară și agricultura comunităților noastre, precum și pentru viața de pe planetă. Nu ne permitem să continuăm să-i pierdem”.

Revizuirea intermediară a strategiei UE 2020 privind biodiversitatea a arătat că polenizarea ar putea să scadă considerabil. Aproape 1 din 10 specii de albine și fluturi se confruntă cu dispariția, în conformitate cu Lista roșie europeană. Pentru a face față declinului, Comisia dorește să dezvolte o inițiativă europeană privind polenizatorii și invită oamenii de știință, agricultorii și întreprinderile, organizațiile de mediu, autoritățile publice și cetățenii să contribuie. Consultarea va rămâne deschisă până la 5 aprilie 2018 și este disponibilă aici.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata