ANIF: Fermierii își vor iriga culturile la un preț mai mic cu 30%

irigatiibbs

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a fost acreditată să cumpere energie de pe bursă, potrivit recolta.eu. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Acesta a susținut că prețurile finale care vor fi plătite pentru apa de irigații de către fermieri pot scădea cu procente care pot ajunge până la 30%.

“Începând cu data de 2 august Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a fost acreditată să cumpere energie de pe bursă. Acest lucru înseamnă că începând cu data de 2 august, prețurile finale care vor fi plătite pentru apa de irigații de către fermieri pot scădea cu procente care pot ajunge până la 30%”, a spus Daniel Constantin.

Șeful de la Agricultură a mai susținut că suprafețele pentru care fermierii au solicitat servicii de irigare de la ANIF nu sunt foarte mari, dar sunt duble față de solicitările care au fost în anii trecuți.

În ultima perioadă mai mulți oficiali din Ministerul Agriculturi au anunțat că fermierii vor avea posibilitatea să beneficieze de irigații la un preț mult mai mic decât cel din prezent.

„Acest lucru îi va avantaja și pe agricultori deoarece, la rândul lor, vor putea plăti pentru apa folosită la irigații un preț mai mic cu 30% – 50% decât în prezent, ținând cont de faptul că energia electrică are o pondere de 80% în prețul apei pentru irigații”, a precizat recent oficialul MADR, Daniel Botănoiu. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Comentariile sunt închise