AMENDĂ URIAȘĂ PENTRU ADMINISTRATORUL DEPOZITULUI CU DEȘEURI PERICULOASE DE LA VIDRA

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) au aplicat, la sfârșitul lunii martie, o sancțiune contravențională în valoare de 27.500 de lei administratorului depozitului de deșeuri nepericuloase situat în comuna Vidra (Ilfov), unul dintre motive fiind neplata taxei de eliminare finală a gunoiului către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

În urma controlului efectuat în perioada 27-28 martie, s-a constatat că, în cursul anului 2017, administratorul depozitului de deșeuri a recepționat o cantitate de 63.000 tone de deșeuri, dintre care 54.000 de tone au fost depozitate temporar în zona rampei de transfer, în baza unui Contract de păstrare temporară de deșeuri, valabil până la data de 31 mai 2017.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Prin acest contract încheiat cu o societate de salubritate, operatorul depozitului de deșeuri a încercat să evite plata taxei de eliminare finală a deșeurilor, către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), susține Garda de Mediu.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

“Acest fapt contravine procedurilor legale și Autorizației Integrate de Mediu, fiind unul din motivele pentru care administratorul depozitului a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 27.500 lei. Totodată, în urma controlului, comisarii GNM au impus societății următoarele măsuri: interzicerea depozitării/stocării temporare sau a păstrării temporare a oricăror categorii de deșeuri în afara corpului depozitului și/sau a zonelor autorizate în acest scop și transferarea, în cel mai scurt timp posibil, către zona activă de depozitare (celula nr. 5) a întregii cantități de deșeuri identificată ca fiind încredințată spre depozitare temporară”, notează sursa citată.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

GNM atrage atenția că operatorii economici care uzează de această practică ilegală, va fi sancționată contravențional cu amendă, respectiv cu recuperarea taxelor datorate AFM.

Citește și

Cmentariile sunt închise