AFLĂ PENTRU RESTAURAREA CĂROR MONUMENTE A DONAT AMBASADORUL SUA APROAPE 60.000 DE DOLARI

Ambasada SUA a anunțat că ambasadorul Hans Klemm donează 59.300 de dolari Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice din Sibiu ca parte a programului special al Departamentului de Stat ‘Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural’.

Finanțarea este oferită pentru a sprijini restaurarea bisericilor fortificate de la Movile, Agârbiciu (ambele în județul Sibiu) și Daia (județul Mureș). În această dimineață, ambasadorul Hans Klemm și episcopul Reinhard Guib au participat la o ceremonie organizată la biserica fortificată medievală de la Movile. Acolo, ambasadorul Klemm a spus: ‘Moștenirea noastră culturală ne reamintește contribuțiile și experiențele istorice ale umanității. Asumându-și un rol conducător în eforturile de conservare a patrimoniului cultural, Statele Unite își exprimă respectul profund pentru alte culturi. Bisericile medievale fortificate din Transilvania ilustrează moștenirea culturală a Europei.’

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

La ceremonie au asistat demnitari locali, reprezentanți ai Bisericii Evanghelice, ai Fundației Bisericilor Fortificate, ai Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania, arheologi și specialiști în construcții.

Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural (AFCP) sprijină conservarea siturilor și artefactelor culturale, precum și a formelor de expresie culturală în peste 100 de țări din întreaga lume. Proiectele finanțate în România prin intermediul Fondului Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural includ:

2016 — 2017: Restaurarea bisericilor fortificate din satele Movile, Agârbiciu (ambele în județul Sibiu) și Daia (județul Mureș). Fondurile au fost acordate Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice A.C. România pentru conservarea bisericilor fortificate din secolul al XIII-lea, folosind tehnicile și materialele adecvate conservării acestui monument istoric. (59.300 de dolari)

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

2012: Restaurarea fostei Mari Sinagogi Ortodoxe din Oradea — fondurile au fost acordate Comunității Evreiești din Oradea pentru restaurarea uneia dintre cele mai importante și valoroase sinagogi din Oradea și pentru transformarea acesteia intr-un Muzeul al Evreilor din Oradea și Bihor. (129.585 de dolari)

2010: Restaurarea bisericii fortificate din satul Moardăș, județul Sibiu — fondurile au fost acordate Oficiului de Coordonare pentru Bisericile Fortificate pentru a restaura biserica fortificată din satul Moardăș, construită în secolul al XIII-lea, folosind tehnicile și materialele adecvate conservării acestui monument istoric. (39.185 de dolari)

2009: Conservarea unor artefacte din situl arheologic al Cetății Alba Iulia — Fondurile au fost acordate Asociației Culturale Hieronymus în vederea elaborării documentației și inventarierii celor aproximativ 4.500 de artefacte descoperite pe locul Catedralei Romano-Catolice Sfântul Mihail și al palatului episcopal din orașul Alba Iulia, adăpostite în prezent în turnul sudic al catedralei. (30.000 de dolari)

2008: Restaurarea și interpretarea caselor vechi din Rîmetea (Descoperind comorile ascunse ale Rîmetei) — Fondurile au fost acordate Fundației Transylvania Trust pentru efectuarea lucrărilor de restaurare a mai multor case vechi din satul Rîmetea (situat în inima Transilvaniei, între Cluj-Napoca și Alba Iulia), în vederea includerii localității pe harta turistică a României și a Europei. (30.777 de dolari)

2007: Colecția de obiecte si înregistrări din cultura tradițională romă — Fondurile au fost acordate ONG-ului Asociația pentru Dialog și Educație Civică pentru a sprijini eforturile de conservare a moștenirii culturale a romilor în special prin documentare, al cărei scop este asigurarea unor resurse disponibile pe tema culturii rome. Pana la încheierea proiectului au fost realizate peste 10.000 de fotografii și au fost adunate 800 de fotografii de arhivă. Eforturile susținute, creativitatea și pasiunea participanților s-au concretizat într-un album ce include cele mai expresive fotografii și gânduri ale celor implicati în proiect. (30.000 de dolari)

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

2006: Restaurarea Muzeului Național de Artă din Cluj-Napoca — Fondurile sunt destinate restaurării fațadei vestice a Palatului Banffi, care găzduiește Muzeul de Artă. Clădirea a fost construită în perioada 1774-1785, fiind una dintre cele mai importante construcții baroce din Cluj-Napoca, declarată monument istoric. Această parte a clădirii, care include un balcon, coloane și sculpturi din piatră s-ar fi degradat constant fără o intervenție imediată. (30.000 de dolari)

2005: Biblioteca digitală de imagini etnografice ‘Dimitrie Gusti’, creată de Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ din București — Fondurile au ajutat la conservarea fotografiilor și negativelor pe hârtie sau sticlă și la crearea unui spațiu adecvat pentru depozitarea imaginilor. Profesorul Dimitrie Gusti, un renumit etnograf roman, a creat o întreagă colecție de fotografii și negative fotografice dedicate oamenilor, artefactelor și obiectelor de arhitectură din zona rurală, în perioada 1928-1936. Imaginile au fost transpuse pe suport digital pentru a permite publicului și mediului academic acces la această colecție fotografică, prin intermediul internetului. (21.000 de dolari)

2004: Film documentar despre tradițiile meșteșugărești din România — Fondurile au servit la realizarea unui documentar despre tradițiile de confecționare a obiectelor românești de artizanat, tradiții care sunt pe cale de dispariție. Filmul va arăta modul în care minoritățile etnice au influențat tradițiile, precum și modul în care se pot crea locuri de muncă pentru tineri în zonele rurale prin păstrarea acestora. (30.000 de dolari)

2003: Restaurarea curții interioare a Mânăstirii Stavropoleos din București — Fondurile au sprijinit restaurarea curții aparținând Mânăstirii Stavropoleos, construită în secolul al XVIII-lea. Atât mânăstirea, cât și curtea sunt realizate într-un rar stil arhitectural, combinând motive pastorale otomane, bizantine și românești. Această curte este folosită de localnici pentru cursuri de artă și arhitectură și ca refugiu de liniște și frumusețe, atât pentru locuitori, cât și pentru turiști. (27.000 de dolari)

2002: Restaurarea picturilor murale ale bisericii Sf. Nicolae din Densuș — Fondurile au fost folosite pentru eliminarea unei probleme de umiditate, pentru evaluarea conservării și elaborarea unui plan în acest sens și pentru conservarea propriu-zisă a frescelor acestei biserici ortodoxe românești, considerată unul dintre cele mai neobișnuite situri istorice din România. (15.000 de dolari)

Citește și

Cmentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: