BURSE PENTRU FETE DIN BANII DE TRICOURI CU CUSĂTURI TRADIȚIONALE, DE LA MÂNDRA ȘIC

Șase eleve de la un liceu din Sărmăşag, cu o situaţie socială precară, vor beneficia de burse din banii obţinuţi prin vânzarea la licitaţie a unor tricouri pe care sunt aplicate bucăţi de pânză cu modele tradiţionale româneşti, cusute chiar de ele.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Iniţiativa face parte din proiectul „Ateliere de Zestre Contemporană”, iniţiat de întreprinderea socială „Mândra Şic”, în parteneriat cu Liceul Tehnologic nr. 1 din Sărmăşag şi Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare Locală Agapis.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

„Coordonatorul proiectului este colega noastră de atelier, Alina Goga – profesor de limba română şi limba franceză, membra grupului de lucru „Mandra Chic Sălaj”. Ea a mobilizat fetele din liceu şi le-a învăţat să coasă. Mai întâi un nasture, apoi un tiv, apoi o cruciuliţă, pe urmă la fir sau chiar în butuci. S-a alăturat şi Niculina, colega de catedră a Alinei, care a redescoperit pasiunea pentru cusut şi nu mai lasă acul din mână. Împreună am făcut apoi un atelier de creaţie, în cadrul căruia am pregătit o colecţie specială”, se arată pe pagina de Facebook a atelierului de zestre contemporană „Mândra Şic”.

Colecţia constă în 16 tricouri pe care sunt aplicate bucăţile de pânză cusute de cele şase adolescente din Sărmăşag. Tricourile vor fi vândute la licitaţie, pentru ca suma obţinută să servească la acordarea unor burse sociale pentru cele şase eleve, potrivit AGERPRES.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

„Practic sunt 16 Tricouri Faine Mândra Chic, pe care le scoatem la licitaţie. De ce 16? Pentru că e vârsta lor, e o cifră magică, semnificativă în viaţa adolescenţilor! Este un moment de cotitură în care putem urzi împreună cu ei o calea bună! Şi este momentul în care suntem datori să îi ajutăm să îşi croiască aripi solide pentru zbor!. (…) Absolut toţi banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru acordarea unor burse sociale fetelor care au participat la atelierele noastre şezătoare, au învăţat să coasă şi pot face din asta, pe viitor, o sursa de suplimentare a veniturilor”, se mai arată pe pagina de pe reţeaua de socializare menţionată.

Alţi patru copii defavorizaţi din Sălaj beneficiază pe o perioadă de un an de o bursă socială de 100 de lei, lunar, banii fiind obţinuţi din vânzarea unor mărţişoare cu motive tradiţionale cusute la o întâlnire realizată în cadrul proiectul „Şezători în Ţara Silvaniei”, în primăvara acestui an

foto: facebook.com

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole